Jak snadno a rychle zálohovat data skrz iTunes?

Mnoho uživatelů mobilních telefonů podceňuje zálohování a to ať už se bavíme o uživatelých mobilních telefonů od Applu či telefonů fungujících na systému android. Pokud nechceme ztratit veškerá data, která jsme střádali po určitou dobu používání našeho mobilního zařízení je třeba dbát na pravidelné zálohování. V opačném případě se pak shledáváme s mnoha zklamanými lidmi, kteří už nedokáží vrátit čas a nezbývá jim nic jiného než přijmou tento nemilý fakt a se samonou zrátou se prostě smířit.

Je dobré si uvědomit, že ke ztrátě veškerých dat může dojít například i při běžné opravě mobilního zařízení. Záloha by v normálních podmínkách neměla trvat déle než 10 až 15 minut, což není tak moc. Zálohovat svůj iPhone můžete dvoumi způsoby, a to skrze iCloud, jehož podrobnější návod naleznete zde, nebo skrze iTunes. No posuďte sami zda vám tento čas za jistotu stojí a pokud ano a rozhodli jste se pro možnost zálohování pomocí iTunes, tak v následujících krocích si ukážeme jak vlastně na to.

ZÁLOHA DAT IPHONU POMOCÍ ITUNES:

  1. Otevřete iTunes a připojte zařízení k počítači. 
  2. Pokud se zobrazí žádost o zadání kódu zařízení nebo dotaz, jestli je počítač důvěryhodný, postupujte podle kroků na obrazovce. Jestli si svůj kód nepamatujete, přečtěte si, co s tím.
  3. Až se iPhone, iPad nebo iPod zobrazí v iTunes, vyberte ho. Přečtěte si, co dělat, pokud se v iTunes neobjeví.
  4. Pokud chcete z iOS zařízení nebo Apple Watch uložit i svá zdravotní data a údaje o aktivitě, musíte zálohu zašifrovat. Zaškrtněte políčko Šifrovat zálohy [zařízení] a vytvořte si heslo, které nezapomenete. Pokud zdravotní data a údaje o aktivitě zálohovat nepotřebujete, můžete si vytvořit nešifrovanou zálohu. Jednoduše klikněte na možnost Zálohovat.
  5. Až proces skončí, na obrazovce Souhrn v iTunes se můžete přesvědčit, jestli bylo vytvoření zálohy úspěšné. Jednoduše v části Poslední záloha najděte příslušné datum a čas.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz