Jak funguje diagnostika, když k nám přinesete zařízení, které nelze zapnout

Občas se nám stane, že nám přinesete na opravu zařízení, které nelze zapnout či nelze určit přesnou závadu. V tomto případě je nutné udělat diagnostiku. Jelikož diagnostiku provádíme zdarma, vytvořili jsme si tabulku s před schválenými cenami oprav pro jednotlivá zařízení. Tento princip je velice snadný.

Jak funguje před schválení ceny o opravy u diagnostiky zdarma

Ukážeme si to na příkladu iPhonu X. Dorazíte k nám na prodejnu se zařízením, které nelze zapnout a nelze tak určit, co přesně s iPhonem je a je tak nutné provést diagnostiku. Dle tabulky níže si necháme před schválit cenu 2500 korun. Což znamená, že pokud technik při diagnostiku zjistí, že je v iPhonu poškození, jehož rozsah by nepřesáhl 2500 korun a zajistil by plnou funkčnost zařízení, ihned se pustí do opravy. V případě, že by ovšem cena oprav přesáhla před schválenou částku, budeme vás kontaktovat s novým cenovým návrhem. Nebudete-li s novým naceněním souhlasit, zařízení složíme a vrátíme vám ho, aniž bychom si cokoliv účtovali za diagnostiku a práci. 

Oprava iPhonu iPhone Servis Praha Tvrzenysklo - 4

Jak taková diagnostika probíhá?

Diagnostika se odvíjí individuálně od daného problému zařízení. Nejedná se o diagnostiku, jakou můžete znát z autoservisů, kdy se do konektoru OBD připojí "magická krabička", která během chvilky vypíše kompletní list s problémy, které je nutné vyřešit. Apple zařízení narozdíl od automobilů disponují pouze základními senzory a čidly. Není tedy možné diagnostiku provést na počkání. Ve většině případů je nutné vyměnit několik komponentů a vše důkladně proměřit, což ovlivňuje délku i náročnost diagnostiky.

Tabulka s před schválenými cenami oprav:

iPhone:

5,5s, 5c, SE 1.gen 1500 korun
6, 6+, 6s, 6s+ 2000 korun
7, 7+, 8, 8+, SE 2 a 3. gen 3000 korun
X až 11 Pro Max 3500 korun
12 a novější.. 4000 korun

iPad:

Všechny modely 3500 korun

MacBook, iMac, Mac Mini: 

Všechny modely 5000 korun

...

Oprava iPhonu iPhone Servis Praha Tvrzenysklo - 2

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz