Jak snadno a rychle zálohovat data v iPhonu na iCloud?

O data, informace, kontakty, písničky, fotky, videa a mnoho dalšího, co si v našem telefonu uchováváme můžeme přijít ve zlomku vteřiny. Málokdo si tento fakt připouští a nepovažuje jej za důležitý. To má pak za následek mnoho zklamaných uživatelů, kteří čas už nevrátí a nezbývá jim nic jiného, než se s tímto nemilým faktem smířit. Je potřeba si uvědomit, že o veškerá data můžeme přijít například i při běžné opravě našeho iPhonu. A proto je dobré tento fakt nepodcenit a čas od času nějakou tu zálohu provést. V normálních podmínkách by vám to nemělo zabrat déle jak 10 až 15 minut. Tudiž se nedá říct, že by tato činnost byla nějak náročná, nebo vás snad okradla o nespočet času.

DVĚ MOŽNOSTI ZÁLOHY DAT IPHONU:

V první řadě si připomeňme, že máme hned 2 možnoti zálohování našeho telefonu. Tím prvním je skrze tzv. iCloud a tou druhou možností je přes tzv. iTunes. V následujících řádcích si rozebereme zálohování pomocí iCloudu, ale je jen čistě na vás, který způsob vám vyhovuje více a pomocí které možnoti provedete svou zálohu. Pokud si svých dat ceníte více a máte rádi jistotu, jdou provés oba dva způsoby a tím si pojistit nejenom telefon, ale i samotnou zálohu.

ZÁLOHA DAT NA ICLOUD:

  1. Připojte zařízení k Wi-Fi síti.
  2. Přejděte do Nastavení > [vaše jméno] a klepněte na iCloud. Pokud používáte iOS 10.2 nebo starší, běžte do Nastavení, přejděte dolů a klepněte na iCloud.
  3. Klepněte na Záloha na iCloudu. Pokud používáte iOS 10.2 nebo starší, klepněte na Záloha. Přesvědčte se, že je zapnutá Záloha na iCloudu.
  4. Klepněte na Zálohovat. Až do dokončení procesu neodpojujte zařízení od Wi-Fi sítě. Můžete sledovat průběh a ověřit si dokončení zálohy. Přejděte do Nastavení > [vaše jméno] > iCloud > Záloha na iCloudu. V části Zálohovat uvidíte datum a čas poslední zálohy.

AUTOMATICKÉ ZÁLOHOVÁNÍ DAT NA ICLOUD:

Pokud chcete, aby se vaše zařízení každý den automaticky zálohovalo na iCloud, proveďte následující kroky:

  • Zkontrolujte, jestli v nabídce Nastavení > [vaše jméno] > iCloud > Záloha na iCloudu máte zapnutou možnost Záloha na iCloudu. Pokud používáte iOS 10.2 nebo starší, přejděte do Nastavení > iCloud > Záloha.
  • Připojte zařízení k napájení.
  • Připojte zařízení k Wi-Fi síti.
  • Zamkněte zařízení.
  • Přesvědčte se, že máte na iCloudu pro zálohu dost místa. Při registraci dostanete na iCloudu 5 GB místa zdarma. Pokud potřebujete víc místa, můžete si ho přikoupit na iPhonu, iPadu, iPodu touch nebo Macu. Tarify začínají na 50 GB za 25 Kč měsíčně.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz