Co přinese nový operační systém iOS 12?

V předchozím článku jsme se zabývali očekávaným Apple Keynote a s ním souvisejícími novinkami, které se mají v blízké době objevit na trhu. Další avizovanou novinkou od Apple bude nový operační systém iOS 12, pojďme se tedy podívat co nám přinese a co vše se změní, alespoň tedy na to, co je již oficiálně zveřejněno a k čemu jsou již poodkrýté informace. V dnešní době využívá iOS 11 převážná většina majitelů iPhonu, hovoříme téměř o 85%. Nadcházející iOS12 má větší potenciál oslovit více uživatelů a jednotlivé procenta ještě navýšit. Ne každý sleduje keynote, pojďme se tedy společně podívat na 3 avizované novinky, které nám nový iOS přinese. 

ČAS U OBRAZOVKY

Jednou z novinek je “ čas u obrazovky ”, který nám mapuje a kalkuluje jak využíváme naše zařízení, na jakých aplikacích trávíme kolik času a zároveň nabízí nové nástroje pomocí kterých budete schopni vyvážit své priority a jednotlivé užívání aplikací například i omezit. Tato funkce přináší i jakousi kontrolu nejenom nad námi samotnými, ale nabízí i pomocnou ruku rodičům, kteří by často rádi, aby jejich ratolesti trávili méně času na sociálních sítích a v internetovém prostředí celkově.

SESKUPENÁ OZNÁMENÍ

Druhou novinkou, kterou bude iOS 12 disponovat budou tzv.“ seskupená oznámení “, která nám mají přinést větší přehlednost na našem home screenu, neboli úvodní obrazovce a nebo jste jej také mohli zaregistorvat pod pojmem oznamovací centrum. Veškeré notifikace (upozornění), které nám tato plocha oznamuje a připomíná bude seskupovat pod dané aplikace. V praxi to bude znamenat, že veškeré notifikace, které obdržíté z téže aplikace budou seskupena pod ní a zbyde tak větší prostor i pro další notifikace z jiných aplikací oproti starému systému, kde nám vyskočily jakékoliv nové notifikace a to klidně i 6x za sebou z jedné a té samé aplikace. Tímto chce Apple zvýšit přehlednost i zajistit lepší selektivnost pro uživatele. Toto ocení především uživatelé s mnoha notifikacemi za kratší časový úsek.

ZVÝŠENÝ VÝKON IPHONU

Poslední, ale zároveň i jednou z nejdůležitějších novinek, které nový iOS přinese bude vylepšení výkonu na mnoha místech systému, díky kterým iPhone bude provádět každodenní úlohy rychleji a rychleji i tak reagovat. Vylepšení se projeví především pokud využíváme více věcí najednou a máme spuštěno více aplikací a funkcí. Na konec bychom dodali, že nový systém bude podporovat mobilní telefony od 5s a dále. Apple stále dbá i na starší zařízení a snaží se i zachovat jejich rychlost a funkčnost s novým operačním systémem. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz