Zabraňte přehřívání iPhonu v horkých dnech!

Věděli jste, že baterie v iPhonu netrpí jenom v zimě, při teplotách pod bodem mrazu, ale i v létě při vysokých teplotách. Protože se horké dny nezadržitelně blíží, sepsali jsme pár užitečných tipů, které vám pomohou zachovat kvalitu a prodloužit životnost baterie. Pokud k přehřátí dojde, iPhone se může začít chovat nezvykle. Nejčastěji dochází k zasekává systému, zamrznutí fotoaparátu a zadního světla, nebo k úplnému selhání systému, kdy se na displeji objeví pouze informace o přehřátí. Po přehřátí je nutné nechat iPhone před dalším využitím vychladnout.

NENABÍJEJTE IPHONE NA SLUNCI

Při nabíjení iPhonu dochází k zahřívání baterie uvnitř. Přestože je baterie lepena do housenku teplo vodivými proužky, ani ty nezabrání přehřívání, způsobené slunečním zářením. Doporučujeme iPhone nabíjet někde ve vnitřních prostorách.

NENECHÁVEJTE IPHONE V AUTĚ

V létě se uvnitř auta dokáže za pár minut na sluníčku vytvořit neskutečné vedro. Rozhodně tak nenechávejte svůj iPhone v autě, pokud se chystáte na nákup, na koupaliště či za jinou zábavou. 

SNAŽTE SE POUŽÍVAT ZABUDOVANOU NAVIGACI V AUTĚ

Snad náročnější než hraní her je pro iPhone používání navigace. Většina uživatelů používá v autě navigaci v mobilu. Telefon upevní do mřížky větráku na přední palubovce. Po celou dobu tak na iPhone září sluníčko, umocněné skrz sklo předního okna. Pro iPhone to může být velice ničivá kombinace. Rozhodně tedy doporučujeme používat zabudovanou navigaci v automobilu, pokud je to jenom trochu možné.

IPHONE PROSTĚ VYPNĚTE

Pokud vyrazíte na dovolenou, kde teploty budou přesahovat klidně i 40 stupňů celsia, svůj iPhone jednoduše vypněte. Má to hned několik výhod. Kromě toho, že prodloužíte životnost baterie, dovolenou si mnohem více užijete. Občas je dobré se prostě záměrně ztratit v uličkách neznámého města a objevit tak místa, která byste s použitím navigace nikdy neobjevili.

Mix náhradních dílů iPhone XR

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz