Jak poznat špatný stav baterie iPhonu?

Snad každý uživatel iPhonu již řešil otázku, jak poznat špatný stav baterie iPhonu? Kdy je ideální čas na její výměnu? Signály o špatném stavu baterie vám iPhone může dávat již déle, vy je ovšem můžete lehce přehlédnout a nepřikládat k nim velkou váhu.

Problémy se špatným stavem baterie iPhonu

Problémy se špatným stavem baterie u iPhonu se mohou projevovat hned několika způsoby. Tím nejvýraznějším je jednoznačně RYCHLÝ POKLES PROCENT BATERIE. Plně nabitý iPhone by vám měl vydržet při běžném užití přibližně den nabitý. Pokud tedy hledáte už u oběda nabíječku, vaše baterie by si zasloužila vyměnit. Druhým častým problémem, se kterým se můžete u špatné baterie setkat je PŘEDČASNÉ VYPÍNÁNÍ IPHONU. Například máte ještě 20% baterie, ale najednou displej zhasne, objeví se kolečko indikující vypínání iPhonu a iPhone již nelze znovu zapnout, pouze se zobrazí ikona informující o vybité baterii a připojení nabíječky. Po připojení nabíječky se ovšem iPhone okamžitě zapne a baterie ukazuje oněch 20% při kterých se iPhone vypnul. 

Poznat špatný stav baterie můžete také prostřednictvím indikátoru KONDICE BATERIE, který se nachází v nastavení iPhonu. Nastavení > Baterie > Kondice baterie. Zde se můžete informovat o maximální kapacitě baterie, zdali váš iPhone podporuje maximální výkon, ale také zde můžete zapnout optimalizované nabíjení. Optimalizované nabíjení si zapamatuje, kdy iPhone obvykle nabíjíte a zastaví nabíjení před obvyklým vytažením iPhonu z nabíječky, aby nedocházelo k rozpínání kapacity baterie. Upozornění: indikátor kondice baterie je pouze informativní. Společnost Apple doporučuje baterii vyměnit, pokud kondice klesne po 80-85%. Zdali je ale baterii nutné vyměnit musíte poznat pouze vy.

Dalšími signály, díky kterým můžete poznat, že baterie ve vašem iPhonu pomalu, ale jistě dosluhuje jsou: Snížení hlasitosti reproduktorů. Pokud si budete chtít přehrát písničku, nebo pustit video, bude hlasitost reproduktorů přibližně o 30% nižší. Pomalejší načítání aplikací. Při otevírání například zpráv si toho asi nevšimnete, pokud se ovšem na rychlost otevírání zaměříte u náročnějších aplikací, rozdíl může být markantní. Snížení frekvence displeje. Reakce displeje tak mohou být zpomalené, trhané, nebo nemusí reagovat vůbec. V krajních případech nemusí fungovat svítilna a blesk

Na co špatný stav baterie vliv nemá

Přestože špatný stav baterie dokáže ovlivnit mnoho funkcí, které jsou pro iPhone nezbytné, ty základní ani sebehorší stav baterie neovlivní. Telefonovat a psát sms zprávy můžete i nadále. Kvalita hovoru nebude také ovlivněna. Nemusíte se obávat ani o snížení kvality pořízených fotografií. Zůstává zachována plná kvalita fotek. Plně zůstává také zachována přenos GPS lokace. V neposlední řadě nemá špatný stav baterie vliv na Apple Pay. Platit můžete i nadále bez problému. 

Baterie iPhone-2

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz