Zelené pruhy na displeji iPhonu, co s tím?

Objevily se na vašem displeji zelené pruhy a nevíte co s tím? Moje odpověď vás nepotěší. Pojďme si ale přiblížit, jak takové pruhy mohou vzniknout a jak se jich zbavit.

Zelené pruhy na displeji iPhonu

Zelené pruhy na displeji iPhonu se začaly objevovat s příchodem iPhonu X. Jednalo se tehdy o novinku, kdy Apple místo klasických retina displejů, začal používat novinku v podobě OLED displejů. Přechod na OLED displeje byl nevyhnutelný. Konkurence OLED technologii využívala již roky a aby Apple udržel krok, musel tyto displeje s mnohem větším rozlišením nasadit na své iPhony. 

S příchodem OLED technologie se začaly objevovat také nové problémy, kterými dřívější retina displeje netrpěly. Jednou z nich jsou právě tyto zelené pruhy. Občas mohou mít o bílou, růžovou či modrou barvu. 

Jak se zelených pruhů zbavit?

Pokud patříte mezi "šťastlivce", kterým se zelené pruhy na displeji objevily, nemám pro vás dobré zprávy. Nejedná se o žádné softwarové poškození, které by šlo odstranit pomocí zapnutí či vypnutí v Nastavení či připojením k počítači a přehráním iOS. Jedná se o hardwarové poškození, které vyřešíte jedině tím, že si necháte vyměnit displej. Bohužel se zelené pruhy mohou objevit i na displeji, který nemá viditelné poškození. (Prasklinu skla) Nemusí se ani objevit přímo po nějakém pádu či nárazu. Občas se stane, že uživateli telefon spadne, poškození se neprojeví, ale o pár dní později se na displeji pruhy objeví. 

Jediným řešením je tedy navštívit náš iPhone servis a nechat si displej vyměnit. Je jedno, jestli sáhnete po variantě OEM či ORIG. V obou případech pruhy zmizí a vy budete moci i nadále využívat váš iPhone. Ve většině případů provádíme výměnu displeje na počkání, maximálně do 2 hodin. 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz