Co otestovat při koupi iPhonu z druhé ruky?

Koupě použitého iPhonu je čím dál více preferovaným způsobem, jak si pořídit "nový" iPhone. Ať už budete kupovat použitý iPhone z nějakého obchodu, e-shopu, nebo přímo od původního majitele "na ulici", rozhodně byste neměli podcenit otestování iPhonu před tím, než ho začnete používat. 

Pentalobe šroubky Jako první si překontrolujte, že se ve spodní části u nabíjení nachází oba pentalobe šroubky. Pokud by chyběly, nebo byl strhnutý jejich závit, bylo by zřejmé, že byl iPhone již dříve otevírán.
Wifi Síla signálu připojení k Wifi síti by měla být dobrá i v případě, že se budete nacházet pár metrů od routeru.
Gyroskop Otestovat ho můžete v aplikace Měření. Gyroskop zaručuje přesnou orientaci v mapách a navigaci.
Kompas Možné otestovat v aplikaci Kompas. Dbejte na to, aby byl iPhone při testování ve vodorovné poloze.
Touch ID / Face ID Pomocí těchto funkcí se iPhone nejen otevírá, ale také se ověřují například platby. Otestovat je možné přímo v Nastavení.
Sluchátko Do telefonu vložte SIM a zkuste někomu zavolat. Při hovoru byste měli druhou stranu slyšet bez praskání, nahlas a bez přerušení.
Mikrofon Samozřejmě by měla druhá strana slyšet čistě i vás. Nezapomeňte vyzkoušet i při telefonování "na hlas".
Proximity senzor Proximity senzor se stará o to, aby iPhone po přiložení k uchu při telefonování zhasnul. 
Načítání signálu a SIM Testujte v prostoru, kde je kvalitní signál i na jiném zařízení. iPhone by neměl ukazovat "žádná služba", ani by neměl vypadávat.
Reproduktory Pusťte si například písničku na YouTube. Zvuk by měl být čistý, bez chrčení a nemělo by v něm praskat, ani hrát příliš potichu.
Kamery Natočte krátko video přední i zadní kamerou. Zkontrolujte, že u obou videí běží i zvuk. Nezapomeňte ani na kontrolu stabilizace obrazu a ostření. 
Svítilna Snad každý ví, jak svítilnu pustit.
Vibrace Zkuste si přepnou pomocí bočního tlačítka iPhone z tichého do hlasitého režimu. 
Tlačítka Zvyšte a snižte hlasitost a zkuste samozřejmě uspat a opět probrat iPhone.
Nabíjení Připojte nabíjecí kabel do zařízení a zkontrolujte, zdali se kabel v iPhonu neviklá a zdali opravdu nabíjí. (Přičtení aspoň pár procent)
Databáze kradených telefonů Pomocí prvních 14 číslic ověřte, zdali se nejedná o kradený iPhone v databázi policie ČR - Odkaz na databázi ZDE.

...

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz