Jak rychle nabíjet Váš iPhone?

S příchodem nových iPhonů nových iPhonů jsme se dočkali tzv. rychlonabíjení. Jak tedy iPhone správně co nejrychleji nabíjet? Lze rychle nabíjet i starší iPhone?

Jak na rychlonabíjení nových iPhonů?

S rychlonabíjením se můžete setkat u nejnovějších iPhonů. Tedy iPhonu 8, iPhonu 8 Plus a iPhonu X. Součástí krabičky ve které jeden ze zmiňovaných iPhonů zakoupíte není ani nabíjecí kabel ani adaptér, vhodný pro rychlonabíjení. Pro rychlonabíjení je nutné použít "speciálního" kabelu i adaptéru. V prvé řadě musíte zvolit silnější adaptér s koncovkou USB-C, doporučuji použít tento 29W nabíjecí adaptér s EU koncovkou pro iPhone, iPad, iPod, ale i 12'' MacBook. V případě že máte doma MacBook pro, který je vyrobený v roce 2016 a déle, můžete použít i adaptér od tohoto MacBooku. Nevadí pokud se jedná například o 61W verzi, iPhone si dokáže vzít maximální potřebný proud. Nedochází tak k poškození baterie v iPhonu.

Nesmíte také zapomenout na nabíjecí kabel, protože klasický nabíjecí lightning kabel do těchto adaptérů nestrčíte. Použít musíte některý z kabelů s koncovkami lightning to USB-C. Následně pak můžete využít rychlonabíjení iPhonu naplno. Rychlonabíjení se nejvíce projevuje pokud nabíjíte baterii mezi 0 a 50%. Osobně jsem koupi kabelu s koncovkou USB-C dlouho odkládal, nabíjení iPhonu u práce jsem řešil pomocí redukce, ale nyní bych se bez kabelu s koncovkami USB-C to Lightning již neobešel. Sháníte-li nabíjecí kabel lightning to USB-C, můžete si zakoupit tento certifikovaný od společnosti Mcdodo s pevnou bužírkou a zesílenými koncovkami. Hliníkové zakončení na obou stranách dodá kabelu větší odolnost, oproti klasickým kabelům. Nabíjecí kabel je 1,8m dlouhý, černé barvy.

Jde nabíjet rychleji i starší iPhony?

Pomocí lightning kabelu s USB-C koncovkou a silnějšího adaptéru starší iPhony (než jsou iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X) nenabijete. Pokud ale potřebujete narychlo dobít o co nejvíc procent i starší iPhone, můžete použít pár vychytávek. Nejprve dejte iPhone do letového režimu. Následně snižte jas na minimum. Připojte nabíjecí kabel a strčte jej do adaptéru od iPadu. Nabíjecí adaptér od iPadu disponuje 12W a můžete s ním bezpečně nabíjet nejen iPad, ale i iPhone a iPod. Pomocí těchto 3 kroků dokážete iPhone nabíjet rychleji, než když použijete klasickou nabíječku a necháte běžet jas na maximum, budete mít zaplá mobilní data apod. Opravdu se nemusíte obávat, silnější adaptéry neničí baterii ve Vašem iPhonu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz