Nově představené produkty na Keynote! NOVÝ IPAD PRO!

Po bezrámečkových iPhonech, kterým chybělo domovské tlačítko je tu aktualizace i iPadů. Nový iPad Pro! Představení nového iPadu Pro se očekávalo, po prvním otestování se ovšem většina novinářů shodla, že takovou změnu ani nečekali. iPad společnost Apple tak předčila mnohé očekávání a představila novinku, ze které si opravdu sednete na zadek. Co nového iPad Pro přináší?

Novinky na které se můžeme u nového iPadu Pro těšit!

Nový iPad pro se hned na první pohled dočkal několika výrazných vylepšení. Tou největší je jednoznačně absence domovského tlačítka. Apple se po vzoru iPhonu X rozhodl domovské tlačítko odstranit a nahradit jej pouze gesty. Velice tento krok oceňuji a myslím, že mnoho uživatelům urychlí a zefektivní práci na iPadu. Hrany nového iPadu jsou nyní mnohem více ostré. Apple se tak opět odklání od zaoblování a vrací se spíše k designovému zpracování, kterým disponoval například iPhone 5, 5S, SE. Nový iPad Pro získal také nový Liquid Retina displej. Jedná se o stejný displej, jaký byl nainstalován do nejnovějšího iPhonu XR. Vybírat pak můžeme z 11'' nebo 12,9'' verze. Vylepšení se také dočkal procesor, iPad Pro nyní běží na novém A12X Bionic.

Nabíjecí konektor USB - C. Sbohem lightning konektore. Přestože se o nabíjecím USB - C konektoru spekulovalo u iPhonu XS MAX, dočkali jsme se jej až u nového MacBooku Pro. Díky nasazení USB - C konektoru iPad Pro se můžeme těšit na podporu připojení 4K i 5K monitorů. S novým USB - C bude možné nový iPad Pro také rychleji nabíjet. O tom, že nám jednou iPad nahradí klasické MacBooky nasvědčuje i fakt, že je nyní možné připojit k iPadu iPhone a bezproblému jej nabíjet. Navíc s novým iPadem byla představena nová magnetická klávesnice a Apple Pencil 2.0.

Nová magnetická klávesnice a Apple Pencil

Nově byla také představena magnetická klávesnice, která slouží zároveň jako pouzdro. Osobně se mi nová klávesnice velice líbí a utvrzuje mě v přesvědčení, že iPad jednoho dne dokáže plně nahradit MacBook. Tuto myšlenku také potvrzuje představení plné verze Photoshopu pro iPad. Přestože na Keynote ještě mnoho věcí nefungovalo, věřím, že se do oficiálního představení vše dokonale vyladí. K nové klávesnici bylo aktualizováno i chytré pero - Apple Pencil. Nová verze disponuje virtuálním tlačítkem a především bezdrátovým nabíjením. Bezdrátově nabíjet nový Apple Pencil bude možné přímo z nového iPadu Pro, díky magnetickému zpracování obou zařízení.

Pokud si budete chtít nový iPad Pro pořídit i s tímto příslušenstvím, pořádně se plácnete přes kapsu. Vezmeme-li v potaz, že si vyberete menší 11'' variantu iPadu Pro s Cellular a pamětí 256GB, zaplatíte 31 990 korun. Pokud k tomu ještě přidáte novou chytrou klávesnici za kterou zaplatíte 5 290 korun a nový Apple Pencil 2.generace za 3490 korun, zaplatíte částku lehce přesahující čtyřicet tisíc korun! Vyplatí se dát takto velké peníze za iPad? Pokud dokáže nahradit Váš pracovní MacBook, tak jednoznačně ano. Stále ovšem nejsem osobně přesvědčený, že iPad dokáže plně nahradit klasický MacBook.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz