Nově představené produkty na Keynote! NOVÝ MACBOOK AIR!

Během včerejšího odpoledne jsme mohli sledovat novou Keynote, na které společnost Apple představila hned několik novinek. Vcelku překvapivě jsme se dočkali představení hned 4 nových produktů. Není to totiž tak dávno, co Apple představil hned 3 nové iPhony. iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS MAX. Kromě představení 4 nových produktů jsme si také mohli vychutnat vystoupení zpěvačky Lany Del Rey, která se na pódiu představila se dvěmi písničkami. Jaké nové produkty ale Apple představil? První se podíváme na nový MacBook Air!

Příchod nového MacBooku Air 13,3’’

Spekulace se potvrdili! Přes 10 let se tento produkt nedočkal žádné větší designové změny. Až do včerejšího odpoledne, kdy byl představený nový MacBook Air 13,3’’. Nový MacBook Air je kombinací MacBooku 12’' a MacBooku Pro Retina 13’’. Oproti původní verzi jsme přišli o svítící logo nakousnutého jablka na zadní straně. To by ovšem nebylo tak podstatné. Podstatné vylepšení je Retina displej, kterým nový MacBook Air disponuje. Osobně již přibližně 3 roky používám MacBooky s retina displejem a pokaždé když jsem se musel udělat něco na Airu, který máme na prodejně k dispozici pro administrativu, zaskočil mě ten obrovský rozdíl. Retina displej na novém MacBooku Air tak beru za neodmyslitelné vylepšení, bez kterého by prodej tohoto zařízení neměl smysl.

Zajímavostí je TouchID, které Apple do nového MacBooku implementoval. Nedočkáme se ovšem verze s TouchBarem. Apple tím s největší pravděpodobností ušetřil, aby mohl nabídnout MacBook Air i studentům. U nových MacBooků Pro od roku 2016 a novějších jsme se dočkali větších trackpadů. Na nový trackpad se můžeme těšit i nového MacBooku Air. Práce na velkém trackpadu u MacBooků Pro je opravdu perfektní, proto očekávám, že si uživatelé nového MacBooku Air nový trackpad zamilují.

S příchodem nového 13,3’’ Airu tak s největší pravděpodobností dává sbohem MacBooku 12’’. Nebylo by logické, nechávat si tuto menší variantu v nabídce. Pokud se na nový MacBook Air těšíte, k dispozici Vám bude již od 7. listopadu. Jeho počáteční cena bude někde lehce nad 30 tisíc korun.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz