Společnost Apple představila nový iOS 12.1, co nového přináší?

Společnost Apple představila hned několik nových produktů, na které se podíváme v dalším článku. Kromě nových produktů byla ovšem představena ještě jedna velice důležitá věc. iOS 12.1 - Aktualizace, která přináší mnoho novinek, díky kterým budete moci Váš iPhone / iPad využívat zase o kus efektivněji. Ne každý si ovšem nejnovější iOS do svého zařízení nainstaluje. Aktualizaci 12.1 si mohou nainstalovat uživatelé iPhonu 5s a novějších modelů. (Na iPhone 5S doporučuji aktualizaci rozhodně nainstalovat, pokud v něm máte doposud nainstalovaný pouze iOS 11. Nový iOS 12.1 si užijí jablíčkáři, kteří vlastní iPad Mini 2.generace a novější. Co ovšem nový iOS 12.1 přináší?

Novinky, které přináší iOS 12.1

Už doposud se v emotikonech skoro nevyznám. Mezi emoji naleznete od smějícího se bobku, přes zvracejícího smajlíka po smajlíka modré a červené, pozlacené rybičky, držící na zlatém stožáru. I přes toto množství emotikonů se můžeme u nového iOS 12.1 setkat s dalšími 70 emotikony. Za důležitější ovšem považuji vylepšení ochrany soukromí. Po představení nového iOS 12 se musela společnost Apple potýkat s menšími “dírami”, které mohli vést ke zněužití dat uživatelů. Aktualizace 12.1 ovšem vše řeší. Pokud tak chcete mít jistotu, že jsou Vaše data v bezpečí, pravidělně iOS aktualizujte. 

Konečně jsme se také dočkali podpory skupinových hovorů přes FaceTime. Novinka, kterou Apple uvedl při představení nových iPhonů XS, XS MAX a XR. Po skupinových hovorech volalo mnoho uživatelů, stejně jako po bezdrátovém nabíjení. A stejně jako v bezdrátovém nabíjení Apple volání uživatelů vyslyšel. Nyní se do skupinového hovoru přes FaceTime může zapojit až 32 osob. Druhou velkou novinkou, která s novými iPhony přišla je podpora druhé SIM v jednom zařízení. Nejedná se ovšem o klasickou SIM kartu na kterou jsme byli doposud zvyklý. Jedná se o podporu tzv. ESIM. S ESIM se kromě iPhonů můžeme setkat u nových Apple Watch series 4. U českých operátorů se mohou na druhou SIM ve svém iPhonu prozatím těšit jenom zákazníci T-Mobile. Ostatní operátoři si dávají na čas.

Video představení iOS 12.1

Pokud se chcete podívat, co nového nový iOS 12.1 přináší, podívejte se na velice povedené video z dílny magazínu FanApple.cz

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz