Problém s nalepením tvrzeného skla na nový iPhone SE 2020?

Nový iPhone SE 2020 má stejný problém, jako měl iPhone 7. Nejedná se ovšem o problém na základní desce, kdy u iPhonu 7 se můžete velice často setkat s poškozeným audiochipem. Problém je při aplikaci tvrzeného skla na displej. Tvrzená skla na nový iPhone SE 2020 prodáváme hned od jeho představení a doposud jsme tento problém řešit nemuseli, až tento týden jsme zaznamenali první problémy.

PROBLÉM S NALEPENÍM TVRZENÉHO SKLA NA NOVÝ IPHONE SE 2020

Jako první se nám ozvala zákaznice, že jí tvrzené sklo nedrží po stranách po nalepení. Další den jsme se s problémem setkali sami na kamenné prodejně. Tvrzené sklo po aplikaci nepřilnulo po stranách. Řekli jsme si, že se nejspíš jedná o vadný kus. Zkusili jsme tedy nalepit nové, ale problém se opakoval. Byla by to velká náhoda, kdyby se jednalo o dvě tvrzená skla se stejným problémem za sebou. Rozhodli jsme se tedy nalepit jiný model tvrzeného skla na nový iPhone SE 2020. Po nalepení ovšem nastal úplně stejný problém. Výše popsaný problém se označuje za tzv. "halo effect". S halo efektem jsme se mohli setkat již dříve u iPhonů 7. Zdálo se, že s příchodem iPhonu 8 společnost Apple tento problém vyřešila, jenže s novým iPhonem SE 2020 je halo efekt zpět. Jak halo efekt vypadá si můžete prohlédnout na fotografiích níže.

CO HALO EFEKT ZPŮSOBUJE A JAK HO VYŘEŠIT?

Společnost Apple si nechává vyrábět displeje třemi různými dodavateli: Toshibou, LG a Sharpem. Doposud není známo, displeje kterého výrobce tímto problémem po nalepení ochranného skla trpí, jisté ale je, že řešení momentálně neexistuje. Je možné ochranné sklo podlepit UV lepidlem, pokud by ovšem došlo k jeho zanesení do mřížky pro sluchátko či ovládacích tlačítek, mohlo by dojít k nenávratnému poškození celého iPhonu. Jak jsme již výše popisovali, nepomůže vám ani změna ochranného skla. Zkoušeli jsme na nový iPhone SE 2020 nalepit ochranná skla od několika značek, jako je Celly, Hoco a další. Vždy ovšem dojde ke stejnému problému. Řešením může být pouze zakoupení ochranné fólie, která je mnohem tenčí a dokáže se displeji lépe uzpůsobit.

  • AKTUALIZACE K 16.6.2020: Nyní máme skladem i 3D Tvrzené sklo na iPhone SE 2020 PREMIUM. Nejodolnější ochranné sklo z naší nabídky se skvělým designem a velice snadným nalepením. Na prodejně i e-shopu za 599 korun.

Jak je možné vidět na fotografiích výše, nalepili jsme stejný model 3D tvrzeného skla PREMIUM na iPhone SE 2020, jenom na jiný iPhone a ochranné sklo perfektně přilnulo. Jak se s problémem u displejů iPhonu SE 2020 od jednoho výrobce vypořádat aktuálně řešíme a komunikujeme s výrobcem ochranných skel i dalšími prodejci. Věřím že se do budoucna podaří najít i řešení pro ty "měně" šťastné, kteří si zakoupili iPhone, na kterém tvrzená skla po kraji vytváří zmíněný halo efekt.

Podívat se, jak vypadá 3D Tvrzené sklo PREMIUM po nalepení na iPhone SE 2020 s displejem od výrobce, jenž "halo efekt" nezpůsobuje se můžete zde: 

Pokud váš iPhone zmíněným problémem trpí, nemusíte se obávat, ochranné sklo se nezačne "více odlepovat", jedná se pouze o designovou vadu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz