Recenze: Gumový obal na iPhone SE 2020

Před pár týdny jsme započali seriál testování obalů, které najdete na našem e-shopu, nebo kamenné prodejně. Tentokrát jsme si posvítili na gumový obal na iPhone SE 2020. Věřím, že spousta majitelů nových iPhonů tuto recenzi ocení a pomůže jim v rozhodování, jaký obal na novinku nasadit. Pokud vás zajímají předchozí recenze, navštivte náš BLOG. 

ZPRACOVÁNÍ GUMOVÉHO OBALU NA IPHONE SE 2020

Po uchopení gumového obalu na iPhone SE 2020 pocítíte hladké zpracování, které se velice pohodlně drží. Guma ze které je obal vyrobený dosahuje vysoké odolnosti, nemusíte se o tělo iPhonu obávat při menších nárazech a pádech. Díky hladkému zpracování se velice snadno vkládá do kapsy. Obal se řadí spíše k těm tenčím, takže nedochází k navýšení hmotnosti, ani váhy. Pokud budete gumový obal na iPhonu používat déle, doporučujeme jednou za čas iPhone z obalu vyjmout a vyčistit od prachu. 

Gumový obal na iPhone SE 2020 - 2

OCHRANNÉ PRVKY PO TĚLE OBALU

Ochranný kryt / obal na iPhone si nedokážu představit bez několika ochranných prvků, které ani u tohoto obalu nechybí. Těmi nejdůležitějšími jsou výřezy po stranách a na zadní straně. Ve spodní části se nachází výřez pro bezproblémové připojení nabíjecího konektoru. Menší výřezy se zase postarají o kvalitní výstup zvuku z reproduktorů. Větší výřez na zadní straně je lemován menším vyztužením, aby nedocházelo k poškrábání sklíčka hlavní kamery. Výstupky na ovládací tlačítka zaručují bezproblémové ovládání hlasitosti, nebo zapnutí a vypnutí displeje.

Gumový obal na iPhone SE 2020 - 3

DESIGNOVÉ PROVEDENÍ GUMOVÉHO OBALU NA IPHONE SE 2020

Velice jednoduché, jednobarevné provedení, které může být i vhodným doplňkem. Obal je vyráběn ve čtyřech barvách. Černé, červené, žluté a růžové. Osobně mě nejvíc nadchnulo červené a černé provedení. Tělo je vyrobeno tak, aby dokázalo ochránit iPhone při menších pádech a nárazech. Není tedy možné očekávat, že vám zachrání iPhone před poškozením při pádu z několika metrů. 

Gumový obal na iPhone SE 2020 - 5

KOMPATIBILITA KRYTU S OCHRANNÝMI SKLY NA IPHONE SE 2020

Nejdůležitější částí pro nás bylo testování kompatibility s tvrzenými skly. Jak je již z názvu naší firmy zřejmé, zaměřujeme se především na tvrzená skla. Jenže ke každému tvrzenému sklu neodmyslitelně patří ochranný kryt. Tvrzené sklo se postará o dokonalou ochranu displeje a obal o zbytek. Gumový obal na iPhone SE 2020 nejlépe pasoval k 3D Tvrzenému sklu na iPhone SE 2020 PREMIUM. 

Gumový obal na iPhone SE 2020 - 4 

VYZKOUŠENÍ GUMOVÉHO OBALU NA PRODEJNĚ TVRZENÝSKLO.CZ

Všechny testované kryty naleznete skladem na kamenné prodejně. Zde máte k dispozici testovací vzorky, které můžete nasadit na váš iPhone a prohlédnout si tak, jak budou na telefonu sedět. Kamenná prodejna se nachází kousek od stanice Metra B - Anděl na adrese: Ostrovského 971/11, Praha 5. Přímo na prodejně vám také rádi poradíme s výběrem tvrzeného skla a následně zdarma nalepíme.

SHRNUTÍ RECENZE NA ZÁVĚR

Pokud budu objektivně hodnotit gumový obal na iPhone SE 2020, musím říci, že mě zaujala především jeho jednoduchost, přestože preferuji především obaly v tlustším provedení. Největším pozitivem byly především malé rozměry, díky kterým bylo možné iPhone i nadále pohodlně ovládat. Za nevýhodu bych považoval vnitřní zpracování krytu. Obal není vystlán semišovou výstelkou, jako je tomu v případě silikonových a kožených krytů. Přesto se dá tento nedostatek krytu odpustit, když uvážím, že se jedná o obal 6x levnější, než jsou originální kryty od Applu se semišovou výstelkou. Na stupnici od 1 do 10 bych obalu dal číslo 7.

Gumový obal na iPhone SE 2020 - 1

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz