Recenze: TPU gumový obal na iPhone, barevné pokušení!

Týden je za námi a jako každou neděli pro vás máme připravenou recenzi ochranného krytu z naší nabídky. Celý týden jsme pro vás testovali TPU gumové obaly. Testování probíhalo na iPhonu 11 Pro, ovšem TPU gumové kryty najdete na všechny typy iPhonů od iPhonu 5 po iPhone 11 Pro Max. Pokud by vás zajímaly i předchozí recenze, navštivte náš BLOG. Recenze se snažíme pojmout objektivně a kromě výhod zdůrazňujeme i nevýhody, které se na krytu vyskytují.

TPU Gumový obal iPhone 11 Pro - 2

ZPRACOVÁNÍ TPU GUMOVÉHO OBALU NA IPHONE

Ochranný kryt je vyrobený z odolné, hladké gumy, který poskytuje iPhonu potřebnou ochranu proti poškození. TPU gumový obal je velice tenký, po nasazení obalu na iPhone nedochází k přílišnému navýšení rozměrů a hmotnosti. iPhone můžete i s nasazeným obalem jednoduše strčit do kapsy. Díky hladkému zpracování se na krytu neusazuje prach, jako tomu bylo v případě silikonového obalu. Pokud se mezi obal a iPhone dostane prach, či jiná nečistota, může docházet k tvorbě mikro škrábanců na skleněných zádech iPhonu. iPhony zpracované z hliníku mají v tomto směru podstatnou výhodu. Doporučujeme tedy iPhone z obalu jednou za čas vyndat, očistit a opět do krytu vložit.

TPU Gumový obal iPhone 11 Pro - 3 

OCHRANNÉ PRVKY PO TĚLE OBALU

Na těle gumového obalu se nachází speciální ochranné a ovládací prvky. Ovládací tlačítka pokrývají menší výstupky. Prostřednictvím těchto výstupků můžete u nadále bez problému zvyšovat a snižovat hlasitost, nebo užívat zapínacího tlačítka. Po nasazení krytu zmáčknutí tlačítka o skoro nepoznatelný kousek těžší. Za celý týden mi to ovšem jako nějaký větší problém nepřišlo. Výřez na hlavní fotoaparát je lemován tak, aby po položení obalu na stůl, nedocházelo k podření sklíčka kamer, což považuji za velice užitečnou vychytávku. Nechybí ani menší výřez ve spodní části, sloužící pro připojení nabíjecího kabelu a sluchátek. Menší výřezy kolem zase zaručují zachování plné hlasitosti zvuku z reproduktoru. 

TPU Gumový obal iPhone 11 Pro - 5 

DESIGNOVÉ ZPRACOVÁNÍ GUMOVÉHO OBALU NA IPHONE

TPU gumové obaly na iPhone jsou vyráběny ve čtyřech barevných provedeních: černé, růžové, žluté a červené. Velice elegantní, jednobarevné kryty, které svým provedením nadchnou nejen dámy, ale i pány. Obaly nepůsobí vůbec laciným dojmem. Po nasazení si můžete být jisti, že obal dokáže ochránit iPhone především proti poškrábání a menším nárazům a pádům. Pád z větší výšky by mohl iPhone poškodit. Jedná se designově velice povedený kryt s dostatečnou ochranou pro váš iPhone. Logo společnosti Apple na zadní straně iPhonu je obalem zakryto.

TPU Gumový obal iPhone 11 Pro - 9 

KOMPATIBILITA KRYTU S OCHRANNÝMI SKLY

Již několikrát jsme zmiňovali, že ideálním parťákem k ochrannému krytu je tvrzené sklo. Kryt se postará o ochranu zadní části a bočních hran iPhonu. Ochranu displeje ovšem nechte na tvrzeném skle. TPU gumové kryty nepřesahují přes horní hranu displeje. To může být v některých případech nevýhoda. Veškerá ochrana displeje totiž záleží na tvrzeném skle. Doporučujeme tedy sáhnout po nějakém pořádném tvrzené sklo v kombinaci s TPU gumovým krytem. Na druhou stranu se jedná také o výhodu, protože obal nebude nadzvedávat žádné tvrzené sklo. Celý týden jsem měl s krytem na displeji nalepené 3D tvrzené sklo PREMIUM a iPhonu, ani sklu se za celou dobu nic nestalo. Veškerá tvrzená skla naleznete zde.

TPU Gumový obal iPhone 11 Pro - 8 

VYZKOUŠENÍ GUMOVÉHO KRYTU NA PRODEJNĚ

Zajímá vás jak TPU gumový obal bude vypadat po nasazení na vašem iPhonu? Dorazte na naši kamennou prodejnu, nachází se kousek od stranice Metra B - Anděl. Všechny kryty máme na prodejně skladem, můžete si vybrat jaké barevné zpracování vám sedne nejvíce, osahat si materiál a zjistit, jestli TPU gumový obal je ten, který jste hledali. Na prodejně vám samozřejmě rádi pomůžeme také s výběrem ochranného skla a jeho následným nalepením.

TPU Gumový obal iPhone 11 Pro - 1 

SHRNUTÍ NA ZÁVĚR

Pokud bych měl obal objektivně zhodnotit, má obal své výhody i nevýhody. Zaujala mě především jeho tloušťka, barevné a elegantní zpracování. Naopak mě nepotěšilo, že obal nepřesahuje přes hranu displeje a všechna ochrana tak spočívá pouze na tvrzeném skle. TPU gumový obal je tedy pro méně náročné uživatele, kteří hledají designový kryt a za odpovídající cenu. Na stupnici od 1 do 10 bych dal krytu číslo 6.

TPU Gumový obal iPhone 11 Pro - 4

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz