Recenze: Silikonový kryt na iPhone, dokonalá ochrana?

Před nedávnem jsme spustili testování ochranných krytů, které si můžete zakoupit na naší prodejně, nebo eshopu. Principem je: celý týden používat daný ochranný kryt a na konci týdne sepsat jeho největší klady, zápory a dát vám tak možnost poznat naše produkty mnohem lépe, než jenom z popisku a výčtu parametrů. Doposud jsme otestovali vyztužené, gumové kryty na iPhone, recenzi si můžete přečíst zde a klasické, tenké, průhledné, gumové kryty, jejiž recenzi najdete zde. Ve třetím týdnu jsme si vzali do parády velice populární silikonové kryty. Jak obstály?

Silikonové kryty na iPhone - 4

Zpracování silikonového krytu na iPhone

Tělo je vyrobeno ze speciálního silikonu, díky kterému se iPhone velice dobře drží v ruce a neklouže. Vnitřní část ochranného krytu je vyztužena speciální semišovou výstelkou. Semišová výstelka má za úkol ochránit iPhone uvnitř krytu proti poškrábání nečistotami, které se mohou mezi kryt a tělo iPhonu dostat. Následné tření iPhonu o nečistoty způsobuje miniaturní oděrky, které obzvlášť u iPhonů se skleněnými zády nepůsobí vůbec hezky. Tlustší zpracování zaručuje dokonalou ochranu při pádu či nárazu. Horní hrana ochranného krytu překrývá čočku, v případě novějšího modelu iPhonu čočky, hlavní kamery. Nemusíte se tak obávat položit iPhone zadní stranou na stůl, k podření čoček nedojde. Ochranný kryt trochu navýší hmotnost a rozměry iPhonu. Osobně jsem to za problém nepovažoval, iPhone šel i s obalem pohodlně vložit do kapsy. Po nasazení silikonového krytu jsem mohl nadále iPhone ovládat jednou rukou. (testováno na iPhonu 11 Pro).

Silikonové kryty na iPhone - 1

Ochranné prvky na těle obalu

Po obvodu silikonového krytu se nachází speciální ochranné prvky. Oproti originálnímu, silikonovému krytu od společnosti Apple má tento výhodu zakrytí i spodní části. Není zde obrovský výřez na celou spodní část. Ve spodu se nachází jeden větší výřez pro bezproblémové připojení nabíjecího konektoru a pak několik malinkatých pro hladký výstup zvuku z reproduktoru. Při nabíjení či připojení sluchátek není nutné iPhone vyjmout z obalu. Poslední menší výřez je v horní části pro přepínání vibrací. Po obvodu se nachází tři menší výstupky. Dva na ovládání tlačítek hlasitosti a jeden pro zapínací tlačítko. 

Silikonové kryty na iPhone - 6

Designové zpracování silikonového krytu 

Silikonové kryty nabízíme v několika barevných variantách: černé, modré, béžové, zelené a červené. Jedná se o velice elegantní, jednobarevné provedení, které je vhodné jak do společnosti, tak na sport. Všechny barvy mají příjemné, matné zpracování. Ať na váš iPhone nasadíte jakoukoliv barvu, nebudete na sebe hned na první dobrou poutat pozornost. Možná malinko v případě červené, ale i tak se jedná o decentní provedení. Ochranný kryt není v žádné části průhledný, takže kompletně zakrývá celý design iPhonu. Zakrývá i logo společnosti Apple na zadní straně, což může být pro určitou skupinu uživatelů problém. 

Silikonové kryty na iPhone - 2

Kompatibilita s tvrzenými skly

Jak bylo u předchozích recenzí uvedeno, k ochrannému krytu je ideálním parťákem tvrzené sklo. Nedokážu si představit lepší kombinaci pro ochranu celého telefonu, než kombinaci tvrzeného skla a ochranného krytu. Silikonové kryty přesahují přes horní hranu displeje. Končí tak, aby je bylo možné použít s 3D tvrzenými skly. Po nalepení 3D tvrzeného skla je vystoupení obalu nad hranu displeje natolik vysoké, že silikonový kryt chrání i tvrzené sklo. Následně tak nedochází ke snadnému poškození tvrzeného skla po stranách, v místech, kde jsou 3D tvrzená skla na poškození nejnáchylnější. K silikonovému krytu rozhodně doporučuji použít 3D tvrzené sklo PREMIUM. Sám tento model skla používám a protože ho vždy nosím v kombinaci s ochranným krytem, ještě se mi nepodařilo sklo poškodit.

Silikonové kryty na iPhone - 5

Vyzkoušení silikonového kryt na prodejně

Pokud si nejste jisti, zdali je silikonový obal to pravé co hledáte, dorazte na naši kamennou prodejnu, která se nachází kousek od stranice Metra B - Anděl. Na prodejně máme všechny kryty skladem. Od každého modelu i barvy je zde jeden kryt rozbalený, vy si ho tak můžete bez problému osahat, nasadit na iPhone a vyzkoušet, zdali je to ten kryt, který hledáte. Přímo na prodejně vám také rádi pomůžeme s výběrem a nalepením ideálního tvrzeného skla. V případě, že si budete chtít vyzkoušet odolnost silikonového krytu, máme zde připraveny iPhony, na které můžete obal nasadit a zkusit pustit na zem. 

Silikonové kryty na iPhone - 3

Shrnutí na závěr

Při závěrečném shrnutí bych rád vypíchnul ochranu, kterou silikonový kryt iPhonu poskytuje jak z venku tak uvnitř, ale také elegantní, designové zpracování, jenž ocení nejen dámy, ale i pánové. Nevýhodou může být pro některé tlustší zpracování, které minimálně navýší hmotnost a rozměry iPhonu. Osobně bych tomuto krytu dal na stupnici od 1 do 10, číslo 8.

Silikonové kryty na iPhone - 7

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz