Recenze: Průhledný, gumový kryt na váš iPhone

V rámci hromadného testování ochranných krytů z naší nabídky jsme tento týden testovali průhledné, tenké, gumové obaly na iPhone, které bych zařadil jednoznačně mezi nejprodávanější nejen na eshopu, ale i kamenné prodejně. Minulý týden jsme vám představili ochranné kryty s vyztuženými hranami. Podrobnou recenzi naleznete zde. Zdali nás průhledné, tenké obaly oslovily více, než ty s vyztuženými hranami se dozvíte níže. Pokusili jsme se nafotit průhledné obaly i na ostatních modelech iPhonů, než je jenom iPhone 11 Pro, na kterém jsme celý týden obal testovali. Věříme, že tak uděláme radost i uživatelům starších iPhonů.

Průhledný, gumový kryt na iPhone - 4

Zpracování ochranného krytu

Obal je vyrobený z velice tenké gumy, díky které je iPhone chráněn při menších nárazech a pádech. Pokud by vám iPhone vypadl z větší výšky na některý z pevných podkladů, jako je například asfalt či beton, obal by vám s největší pravděpodobností iPhone dokonale neochránil. Přesto věřím, že s obalem je riziko poškození podstatně nižší, než když budete iPhone nosit bez obalu. Gumové zpracování obalu zaručuje velice pohodlné držení iPhonu v ruce.  Navíc díky tenkému provedení obal příliš nenavyšuje rozměry a hmotnost iPhonu. Bude se vám tedy i nadále velice pohodlně a efektivně s iPhonem zacházet. Hladké zpracování zaručuje pohodlné vyndání z kapsy, aniž by se na kryt nabalila nečistota.

Průhledný, gumový kryt na iPhone - 2

Ochranné prvky na těle obalu

Na průhledném, gumovém krytu se nachází speciální ochranné prvky. Výstupky na ovládací tlačítka se starají o bezproblémové ovládání hlasitosti. Hlavní kamera je vyztužena tenkým výstupkem podél celého výřezu. Nemusíte se tak obávat o poškrábání sklíčka kamery. Kamera se schová pod úroveň vyztužení. Vy tak můžete bez problému položit iPhone na stůl zadní stranou. Pro bezproblémové připojení nabíjecího kabelu či sluchátek je v místě nabíjecího lightning konektoru dostatečně velký výřez. Při nabíjení či poslechu hudby tak nemusíte vyndávat iPhone z ochranného pouzdra. Menší výřez nad výstupky pro ovládací tlačítka zaručuje pohodlný přístup k přepínání vibrací. Ve spodní části se nachází ještě menší, přesně padnoucí otvory pro mikrofon a výstup zvuku z reproduktorů.

Průhledný, gumový kryt na iPhone - 1

Designové zpracování průhledného obalu 

Průhledné zpracování ochranného krytu zaručuje dokonalé zachování elegantního designu iPhonu. Po nasazení na iPhone nedochází k zakrytí žádné části iPhonu, ani loga společnosti Apple na zadní straně. Nevýhodou průhledných, gumových krytů na iPhony je žloutnutí. Kdokoliv z vás už měl průhledný, gumový obal, tuší o čem mluvím. Po určitém čase, přibližně 6 měsíců, záleží jak moc a především v jakém prostřední iPhone používáte. Díky průhlednému zpracování si můžete mezi iPhone a kryt vložit například fotografii, nebo nějaký jiný obrázek a udělat svůj iPhone o kus originálnějším. 

Průhledný, gumový kryt na iPhone - 5

Kompatibilita s tvrzenými skly

Ideálním parťákem ke každému ochrannému krytu je jednoznačně tvrzené sklo. Obaly a kryty chrání zadní část iPhonu, kdežto tvrzená skla se starají o ochranu displeje. Možná jste se již setkali se situací, kdy tvrzené sklo nebylo kompatibilní s ochranným krytem. Tento problém se většinou projevuje nadzvedáváním tvrzeného skla ochranným krytem. Hrany ochranného krytu „zajedou“ pod tvrzené sklo a to se následně začne odlepovat. Po odlepení vzniká mezi sklem a krytem mezera, do které se zanáší prach. Tvrzené sklo je pak nepoužitelné. To ovšem v případě průhledných, gumových krytů na iPhone nehrozí.

Průhledný, gumový kryt na iPhone - 3

Ochranné kryty na všechny modely jsou plně kompatibilní se všemi tvrzenými skly. Je jedno jestli sáhnete po klasickém tvrzeném skle, nebo po variantě 3D, která zasahuje i do zaoblených částí displeje. Osobně jsem ochranný kryt testoval na iPhonu 11 Pro s prémiovým 3D tvrzeným sklem. Malinko jsem se obával, aby nedocházelo ke snadnému odštípnutí hrany tvrzeného skla, ale zbytečně. Za celý týden se mi ani jednou nestalo, že by byla hrana tvrzeného skla v ohrožení.

Shrnutí na závěr

Pokud bych měl objektivně ohodnotit průhledný, gumový obal na stupnici od 1 do 10. Ohodnotil bych jej číslem 7. Velké plusové body získává za průhledné zpracování, pohodlné držení, kompatibilitu se všemi tvrzenými skly a především cenu. Za nevýhody považuji až příliš tenké zpracování, které nemusí ochránit iPhone před poškozením při větších nárazech a pádech, ale také žloutnutí, jenž je nešvarem všech průhledných, gumových krytů na iPhone.

Průhledný, gumový kryt na iPhone - 6

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz