Recenze: Obal na iPhone 11, 11 Pro a 11 Pro Max s vyztuženými hranami

Rozhodli jsme se postupně, mnohem podrobněji než kdy dříve, otestovat všechny ochranné kryty, které na prodejně i eshopu nabízíme. Osobně si nedovedu představit, že bych svůj iPhone bez obalu nosil. Ochranný kryt poskytuje iPhonu bezpečnou ochranu před poškozením při menších nárazech a pádech. V dnešní době, kdy jsou záda iPhonu vyrobena ze skla, je užitečnost obalu mnohem vyšší než kdy dříve. Oprava zadní skleněné části se pohybuje v řádu tisíců. Podrobný ceník prováděných oprav najdete zde. Osobně jsem již vyzkoušel několik desítek obalů, některé mě nadchnuli více, některé méně. 

Vyztužený kryt na iPhone 11 Pro - 3-2

Jak obstál gumový obal s vyztuženými hranami?

Obal je zpracován z velice kvalitní, pevné gumy, která poskytuje opravdu dostatečnou ochranu při pádech a nárazech. Při používání si dávám pozor, aby mi iPhone z ruky nevyklouznul a já ho tak nevystavil riziku poškození. Stačí ovšem chvilka nepozornosti a iPhone letí ze stolu na zem. Velkou výhodou v těchto případech je vyztužení hran a především rohů. Vyztužení poskytuje opravdu vysokou míru ochrany, kterou jistě oceníte.

Vyztužený kryt na iPhone 11 Pro - 1-2

Strany ochranného krytu jsou vyvýšené a hranaté. Obal se tak velice pohodlně drží v ruce. Průhledné zpracování obalu zaručuje zachování elegantního designu iPhonu. Mnoho uživatelů volá po tom, aby bylo vidět jablko na zadní straně. Můžete být v klidu, logo společnosti Apple na zadní straně viditelné je. Vyvýšení na zadní straně zároveň chrání všechny čočky hlavní kamery před podřením. Vyvýšení ochranného krytu se nachází i na přední části.

Vyztužený kryt na iPhone 11 Pro - 2-2

Přední strana ochranného krytu s vyztuženými hranami vystupuje nad úroveň displeje. Pokud iPhone položíte na stůl, displejem směrem dolů, nemusíte se obávat, displej bude v bezpečí. Přesto vám doporučujeme k ochrannému krytu ještě použít tvrzené sklo. Osobně jsem kryt testoval s prémiovým 3D tvrzeným sklem a musím říci, navazují na sebe opravdu perfektně. Poskytují tak dokonalou, kompletní ochranu celému telefonu.

Vyztužený kryt na iPhone 11 Pro - 6-2

Ve spodní části ochranného krytu se nachází potřebné výřezy, které zaručují bezproblémové připojení nabíjecího kabelu, ale také sluchátek a výstup zvuku z reproduktorů. Nakonec bych rád zmínil cenu. Ochranné kryty na iPhone 11, 11 Pro a 11 Pro Max jsou vyráběny ve třech barevných provedeních a vyjdou na pouhé 299 korun. Pokud použijete slevový kód: SKLO20, získáte ochranný kryt ještě o 20% levněji.

Vyztužený kryt na iPhone 11 Pro - 5-2

Nevýhody ochranného krytu s vyztuženými hranami?

Abych jenom nechválil, narazil jsem i na dvě věci, které mi na obalu vadí. První vadou je malinko tlustší provedení. Dokázal bych si kryt představit i tenčí, ovšem chápu že čím tlustší, tím odolnější. Přesto pokud si vezmete například volnější tepláky, bude vám iPhone v kapse nepříjemně plandat. Slečny s malými kapsami u svých jeansů zase budou muset pro úschovu iPhonu použít kabelku. iPhone s tímto krytem by se jim do kapsy strkal těžko.

Vyztužený kryt na iPhone 11 Pro - 7-2

Druhým nedostatkem je spíše obecný fakt. Žloutnutí průhledného zpracování. Protože jsou obaly vyráběny ve třech barevných provedeních. Černé, zlaté a průhledné, doporučujeme sáhnout spíše po dvou zmíněných barvách. Průhledné zpracování postupem času zežloutne, stejně jako je tomu u všech průhledných krytů. 

Ochranné kryty s vyztuženými hranami pro iPhone 11 najdete zde.

Ochranné kryty s vyztuženými hranami pro iPhone 11 Pro najdete zde.

Ochranné kryty s vyztuženými hranami pro iPhone 11 Pro Max najdete zde.

Vyztužený kryt na iPhone 11 Pro - 4-2

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz