Zlobí Vám nabíjení iPhonu? Opravte si ho doma za minutu!

Problém s nabíjením iPhonu? Ten zná skoro každý jeho uživatel! Přesto se nemusí jednat hned o vážný problém. Na vině může  být prach, který se usazuje v nabíjecím konektoru. Některé ochranné kryty disponují speciální záklopkou ve spodní části, kterou dokáží ochránit nabíjecí konektor proti usazování prachu. Co ale dělat v případě, že se prach do nabíjecího konektoru dostane?

JAK POZNÁM, ŽE JE KONEKTOR ZANESENÝ?

Při vložení nabíjecího (lightning) kabelu do konektoru by měl kabel elegatně celým svým kovovým koncem zajet do nabíjecího konektoru. Pokud při připojování kabelu nejde vložit kabel snadno, poznáte to. Rozdíl je zřejmý hned na první pohled. V některých extrémních případech dokonce nevložíte nabíjecí kabel do nabíjecího konektoru iPhonu ani celý. Část kovové části se prostě nevejde. Stlačený prach na druhé straně konektoru totiž nedovolí vložení celé koncovky. Zanesený konektor poznáte také pokud připojíte nabíjecí kabel a musíte několikrát kabel ohnout, natočit, zatlačit, než jej iPhone rozpozná a začne nabíjet. 

výměna displeje iPhone 8

JAK PROBLÉM S NABÍJENÍM IPHONU ŘEŠIT?

V případě, že se jedná o problémy s nabíjecím konektorem a lze je vyřešit vyčištěním, můžete použít párátko a starý kartáček na zuby. Pokud nabíjecímu konektoru čištění nepomůže, můžete jej zkusit přinést na vyčištění na naší prodejně do ulice Ostrovského 32, Praha 5. My se Vám pokusíme konektor ještě důkladněji vyčistit. Samozřejmě čištění nabíjecího konektoru provádíme zdarma. Nepomůže-li ani naše čištění, výměna nabíjecího konektoru je nevyhnutelná.

Výměna nabíjecího konektoru u iPhonu provádíme na počkání od 690 korun!

Mikrofon a nabíjecí konektor iPhone 8

JAK NABÍJECÍ KONEKTOR SPRÁVNĚ VYČISTIT?

Na čištění nabíjecího konektoru u iPhonu doporučujeme použít tenké párátko a starý zubní kartáček. Můžete také použít jehlu, pinzetu, ale dřevěné párátko je jednoznačně šetrnější řešení. Pokud nečištíte nabíjecí konektory každý den, mohli byste nabíjecímu konektoru iPhonu spíše uškodit než pomoci. Na čištění nabíjecího konektoru si najděte chvilku klidu, kdy Vás nebude nikdo rušit. Nezapomeňte také na nějaké stolní světlo, kterým si budete svítit.

Opatrně vložte do nabíjecího konektoru párátko a snažte se "vyšťourat" všechen prach směrem ven. Je jedno jestli půjdete zleva doprava či naopak, nebojte se přitlačit! Prach bývá usazený opravdu hluboko. Nedivte se, pokud z nabíjecího konektoru vyndáte opravdu spoustu prachu. Za dobu používání se na dně konektoru jistě nastřádal. Pokud si myslíte, že jste již vyndali všechen prach, přicháží chvíle pro starý kartáček. Stejně jako si čistíte zuby, vyčistěte nabíjecí konektor. Bez použití zubní pasty! HaHa... 

Nabíjecí konektor iPhone 8 výměna

Věřím, že Vám tento návod přišel vhod a ušetřil Vám pár stovek, které jste již chtěli investovat do nového nabíjecího konektoru. Pokud čištění nepomohlo, využijte našeho iPhone Servisu, rádi se Vám na nabíjecí konektor podíváme a poradíme! Příště se můžete tešit na slibovaný článek: Proč jsem přešel z MacBooku 12’’ (2016) na MacBook Pro Retina 13’’ (2017).

Vibrační motůrek iPhone 8

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz