#4 Inspirativní středa: Petr Mára - YouTube a Podcast

V rámci dalšího dílu inspirativní středy jsme pro vás vybrali osobnost, která se za poslední rok do svého YouTube kanálu pořádně opřela a nedávno překročila hranici sto tisíc odběratelů. Jde o Petra Máru, který se kromě natáčení videí na YouTube věnuje například ještě školení ve firmách, nebo kryptoměnám. Osobně je mi Petr a jeho tvorba velice sympatická, setkal jsem se už ovšem i s opačným názorem. Proč tedy Petra doporučujeme sledovat?

Tvorba videí na YouTube

  • "YouTuber pro dospělé", i takovou přezdívku jsem již zaslechl. Petr se zaměřuje na vytváření videí s hodnotným obsahem. Nenatáčí nesmyslné pranky, přespávačky a bůh ví co ještě, jenom aby získal co nejvíce followers. Raději si buduje užší okruh uživatelů s podobným zaměřením. Zaměřuje se především na testování moderních technologií, jako jsou elektroautomobily, chytré gadgety do domácnosti, menší elektronika a také kryptoměny. Proslavil se především tvorbou videí o produktech společnosti Apple, nyní došlo k menšímu rozšíření pole působnosti a přibývá spousta videí o chytrých doplňcích a především elektromobilech. O kryptoměnách příliš mnoho videí zatím nenatočil, pokud vás ovšem zajímá, jak bezpečně nakoupit Bitcoin, nebo jaký trezor zvolit, rozhodně si některé z Petrových videí pusťte.

Školení

  • S největší pravděpodobností je hlavní zdroj Petrových příjmů a obživy právě ze školení, které Petr pořádá pro firmy. Dříve školil po celém světě jako trenér společnosti Apple. Následně se zaměřoval na školení metody GTD a nyní nedokážu přesně určit, jakých přednášek se účastní. Dle videí a fotografií na instagramu si myslím, že se Petr vrátil ke školení s Apple produkty. Troufám si odhadnout že se přednášky a školení mohou týkat efektivního využití iPadu, Macu, iPhonu a dalších Apple produktů.

Podcast

  • Přestože Petr své podcasty nahrává i na YouTube, rozhodl jsem se Podcast od YouTube oddělit. Vlna s podcasty doslova zaplavila v loňském roce český internet. Snad každý se chtěl svést na téhle vlně a doufat v úspěch. Většina tvůrců ovšem po 4 - 5 díle ztratila trpělivost a další díly již nenahrála. Petr s podcasty přišel už mnohem dříve, snad před 9 lety. Na kratší dobu se ovšem odmlčel a nyní začal nahrávat podcasty opět znovu. Ze nově natočených podcastů bych vám rozhodně doporučil díly s Jardou Homolkou, Lukášem Joukalem, Petrem Králem, nebo Jánem Ilavským.
  • Odkaz na podcasty: Petr Mára - PODCAST

Co, nebo kdo inspiruje vás? Napište nám na email: kalina@tvrzenysklo.cz - o nejlepší tipy se podělíme s ostatními.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz