Rozbalení a nastavení nových AirPods Pro!

Dlouho jsem se rozmýšlel, zdali se vyplatí investovat nemalé peníze do koupě nových AirPods Pro, když používám AirPods druhé generace. O tom zdali se investice vyplatila si povíme v následujícím článku, nyní se ale podívejme co všechno se v balení se sluchátka nachází...

Obsah balení nových AirPods Pro:

Jako vždycky je krabička od společnosti Apple dokonale zpracovaná. Všechny položky uvnitř dokonale pasují, při otevření se dostaví ten "wau efekt", který mám snad vždy, když otevírám nové zařízení. Asi můžeme přeskočit manuály, které se nachází u každého Apple produktu. Pod manuály se schovává nabíjecí krabička s AirPods uvnitř. Nabíjecí krabička je klasicky zabalena do další fólie. Po vyndání nabíjecí krabičky se objeví tenký proužek se zeleným štítkem, vybízejícím k nadzvednutí. Při zatažení za štítek se začne nadzvedávat celá vanička, která ucpávala krabičku.

Kolem dokola je smotán nabíjecí lightning kabel, disponující koncovkou s USB-C. Sluchátka si tak nabijete pouze v případě, že disponujete adaptérem od novějšího MacBooku, nebo iPhonu 11 Pro či 11 Pro Max. Ostatní uživatelé mají malinko smůlu a budou nuceni si zakoupit ještě ke sluchátkům adaptér na USB-C. Ten vyjde momentálně přímo u společnosti Apple na 890 korun. Osobně tento problém řešit nemusím, ale dát skoro sedm a půl tisíce korun za sluchátka a nemoci si je bez investice dalších 900 korun nabít mi přijde zvláštní. Investovat budou muset i majitelé nejnovějších iPhonů 11, protože součástí balení s novým iPhonem dostanou pouze klasický adaptér s koncovkou pro připojení USB. Je možné že se Apple tímto způsobem snaží rozdělit zařízení na "klasické" a "PRO".

Kromě nabíjecího lightning kabelu s USB-C koncovkou se v balení nachází také další dva špuntové nástavce. Náhradní nástavce jsou o velikost S a L, pokud se ptáte stejně jako já, kde je velikost M? Musím vás uklidnit, velikost nástavce M je již nasazena na sluchátkách. Sluchátka jsou v nabíjecím pouzdře již nabitá. Stačí tedy otevřít nabíjecí pouzdro a na iPhonu se zobrazí možnost spárování. Párování je velice jednoduché a intuitivní. Do minuty je vše hotovo.

Nastavení AirPods Pro podle uší:

Po vybrání ideálního špuntového nástavce na AirPods Pro doporučuji přejít do Nastavení - Bluetooth a kliknout na "i" vedle názvu AirPods. Zde si můžete sluchátka přejmenovat, ale také nastavit v jakém režimu mají sluchátka být. Najdete zde tři režimy: Kompenzace hluku - Vypnuto - Transparentní poslech. Všechny tři režimy si rozebereme podrobněji při srovnání AirPods Pro vs. AirPods 2.generace. Nyní ovšem sjeďte o kousek níže a klikněte na: Test uchycení nástavců. Po spuštění testů vám začne hrát hudba, pomocí které společnost Apple vyhodnotí uchycení AirPods. Tento test je především kvůli funkci kompenzace hluku. Po provedení těchto kroků můžete AirPods Pro začít používat.

Pořídili jste si taky AirPods Pro, nebo jste se rozhodli zůstat u první či druhé generace? Napište nám na kalina@tvrzenysklo.cz jak jste se rozhodli. Máte nějaké zajímavé tipy, rady či chyby, které byste chtěli sdělit ostatním uživatelům? Rádi je nasdílíme.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz