Co udělat před prodejem starého iPhonu?

Při koupi nového iPhonu většina uživatelů řeší, co se starým modelem? Vyplatí se iPhone prodat a aspoň částečně si tak kompenzovat částku, kterou budete muset investovat do nového zařízení, nebo je lepší starší iPhone nechat ležet v šuplíku jako náhradní? Pokud se rozhodnete pro druhou variantu, nezapomeňte iPhone občas z šuplíku vytáhnout, a nabít, aby nedošlo k podvybití baterie. iPhone by pak nemusel naskočit a museli byste celou situaci řešit výměnou baterie. Máte doma podobný iPhone, který dlouho ležel a nejde zapnout, odneste ho do našeho iPhone servisu, do 15 minut si s ním poradíme. Rozhodnete-li se ovšem pro prodej, rozhodně byste neměli vynechat ani jeden z následujících kroků:

Co udělat před prodejem staršího iPhonu?

  • Zálohujte si svá data - Je jedno jestli zvolíte zálohu na iCloud, nebo skrz iTunes (u Macu nově skrz Finder) do počítače. Z obou zdrojů budete moci svá data snadno přenést do nového zařízení a pokračovat tam, kde jste na starém iPhonu skončili.
  • Zrušte spárování s Apple Watch - Tento krok se týká pouze uživatelů Apple Watch.
  • Odhlašte se z iCloudu - Následně přejděte do Nastavení a klikněte na vaše jméno Apple ID. Sjeďte až dolů a zvolte odhlásit se. Při odhlášení je nutné být připojený k internetu. 
  • Smažte celý iPhone - Smazat celý iPhone je velice snadné. Opět otevřete Nastavení - Obecné - Obnovit - Smazat data a nastavení. Objeví se logo společnosti Apple a začne proces mazání iPhonu.

Nyní pokud máte iPhone kompletně smazaný, posbírejte všechny ochranné kryty, nabíjecí kabely, tvrzená skla, sluchátka a ideální i původní krabičku a účtenku od iPhonu a vrhněte se na focení iPhonu.

  • Na úvodní fotku dejte všechny věci, které jsou součástí prodeje - První fotka musí kupujícího zaujmout, dejte na ni tedy všechno příslušenství co k iPhonu máte. 
  • Podrobně nafoťte iPhone ze všech stran - Při focení nafoťte pečlivě iPhone ze všech stran. Nachází-li se na těle iPhonu nějaké poškození (ťukance, oděrky), vyfoťte i je, předejdete problémům a nedorozumění při prodeji. Vyfoťte iPhone i v zapnutém stavu.
  • Vytvořte inzerát - Sepište podrobně veškeré informace, které o zařízení máte a pamatujete si. V inzerátu by se mělo ideálně objevit toto: velikost paměti, dodávané příslušenství, stáří iPhonu, kondice baterie, závady, stav těla, místo pořízení, barva. Pokud jste ochotni slevit při rychlém jednání, nezapomeňte na konec uvést i toto. Doporučujeme pořizovat fotografie ve velmi světlém prostředí.

Kde nejlépe použitý iPhone prodat?

Co všechno udělat před prodejem iPhonu bychom měli, kde ale nyní iPhone prodat? Nejdůležitější informace: NIKDY IPHONE NIKOMU NEPOSÍLEJTE. Po internetu se pohybuje spousta podvodníků, kteří vám nabídnout převedení peněz předem, zašlou falešný screen s informacemi o provedení platby a vám nepřijde nic, akorát budete bez iPhonu. Existuje hned několik míst, kde iPhone zaručeně prodat.

  • SBAZAR.CZ - Bazar od společnosti Seznam, který malinko žije ve stínu populárnějšího internetového bazaru. 
  • BAZOŠ.CZ - Jednoznačně nejvyužívanější internetový bazar, který zastínil dříve populární Aukro. 
  • FACEBOOK MARKETPLACE - Oba zmíněné bazary v poslední době válcuje na plné čáře Facebook Marketplace. Největší pravděpodobnost rychlého prodeje starého iPhonu máte jednoznačně zde.

Zapomněli jsme na něco? Napište nám na kalina@tvrzenysklo.cz a my článek aktualizujeme. 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz