Jak prodloužit životnost baterie iPhonu?

Jak ochránit baterii iPhonu před ztrátou kapacity?

Chladné počasí má extrémní vliv na kondici a životnost baterie v iPhonu. Vysoké teplotní výkyvy, kterým je iPhone vystavený, mají za následek rapidní pokles kondice baterie. Snažte se proto minimálně vystavovat iPhone těmto teplotním výkyvům. Když jdete například na lyže, snowboard, či klasickou procházku, uschovejte iPhone ideálně do náprsní kapsy uvnitř bundy. iPhone tak bude neustále zahříván teplem, který si pod bundou vytvoříte. Po příchodu zpět do tepla nebude vystaven extrémnímu výkyvu teploty, který může být klidně okolo 25-30 stupňů.

Proč se iPhone v zimě vypíná?

Někteří z vás se již mohli setkat se situací, kdy se jim iPhone z ničeho nic vypnul. Byli jste například na sjezdovce, chtěli jste si vyfotit krásná panorama Alp, otevřeli jste fotoaparát a najednou obrazovka zčernala a objevilo se malé kolečko, informující o vypínání iPhonu. Když jste chtěli iPhone znovu zapnout, jevil se jako vybitý. Po příchodu do teplejšího prostředí ale iPhone opět bez problému naskočil s původní kapacitou baterie. Jak je to možné?

Pravděpodobně je již baterie ve Vašem iPhonu slabší a vynaložená energie, která by byla potřeba pro vyfotografování pár fotografií by byla větší, než byla aktuální kapacita baterie. Druhým důvodem mohlo být extrémně chladné počasí. iPhone se tímto způsobem chránil před poškozením a poklesem kondice baterie.

Špatný stav baterie? Výměna baterie do 10 minut!

Obecně se udává životnost baterie dva roky a záruka na kapacitu baterie 6 měsíců. Slouží-li baterie ve vašem iPhonu déle než dva roky, můžete být spokojeni. Pokud se u ní již vyskytují neduhy spojené s rychlým poklesem procent kapacity, nebo výše zmíněné předčasné vypínání, nastal nejvyšší čas na její výměnu. Výměny se nemusíte obávat, pokud odnesete iPhone do našeho iPhone Servisu, nezdržíte se na prodejně déle než 10 minut. Navíc nemusíte iPhone mazat, ani nepřijdete o žádná data uvnitř iPhonu. Baterie podlepujeme lepícími proužky, které se starají o odvod tepla od baterie, což výrazně prodlužuje její životnost. 

Na výměnu baterie není nutné se objednávat předem, všechny baterie jsou reálně skladem. Objednáte-li se na výměnu předem, získáte přednost před zákazníky, kteří dorazí bez objednání. Kamenná prodejna se nachází v Praze, kousek od Metra B - Anděl. Podrobná adresa a nezbytné kontakty najdete zde.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz