Tři měsíce s chytrými hodinkami Apple Watch, přetrvává stále první nadšení?

Přibližně před dvěmi měsíci jsme Vám napsal článek, ve kterém jsme popisoval své pocity po prvním měsíci používání Apple Watch. Nyní s odstupem dalších dvou měsíců je čas na shrnutí. Platí neustále mé nadšení z Apple Watch při každodenním používání?

KAŽDODENNÍ VYUŽITÍ APPLE WATCH V PRAXI

V prvím článku jsem psal o tom, jak mě nadchnulo diktování zprávy, které lze využít především za jízdy v autě, kdy potřebujete odpovědět na zpráv a nechcete přitom používat iPhone. Platí to i po 3 měsících, stále se snažím používat diktování zprávy na hodinkách, přesto je to stále “nucené” a nestalo se to běžnou součástí, budu si muset na diktování zpráv stále zvykat a snažit se co nejvíce tuto funkci zautomatizovat.

Největší využití jsem především v notifikacích, kdy mě s příchodem jakékoliv zprávy, nebo emailu nenutí odtrhávat pozornost od práce. Stačí se po zavibrování hodinek (informace o příchozím upozornění) podívat na displej a zde si můžete přečíst kdo Vám píše a krátký náhled celé zprávy. Na zprávu můžete okamžitě reagovat přednastavenými odpovědmi, nebo také nadiktováním zprávy, která se automaticky přepíše.

Vše je takto velice snadné, přesto stále preferuji odpovídat na emaily či delší zprávy pomocí MacBooku, nebo iPhonu. S největší pravděpodobností jde o zvyk. Mé nadšení z hodinek tedy stále v pracovním ohledu přetrvává, přesto jsem našel jednu velkou nevýhodu co se řemínků týče. Při práci nemohu používat jiný než látkový, kožený nebo gumový řemínek. Pokud se rozhodnu nasadit na hodinky ocelový řemínek, položím ruce na MacBooku, řemínek začne škrábat hranu MacBooku. Na zacházení s MacBookem jsem opravdu náročný a proto mě každá sebemenší oděrka dokáže naštvat. Máte-li podobnou “úchylku” a nechcete si poškrábat MacBook, do které jste dali například 40 a více tisíc, rozhodně se vyvarujte používání hodinek s ocelovým řemínkem při práci.

VYUŽITÍ APPLE WATCH PŘI SPORTU

Mé prvotní nadšení z používání hodinek při sportu opadlo. Ze začátku mě bavilo sbírat odznáčky, sledovat spálené kalorie, ale postupem času mi začalo docházet, že pokud nejdu vyloženě běhat, nebo na kolo, Apple Watch mi překáží a zbytečně se hlídám, abych je nepoškodil. Nejvíce se to projeví v posilovně, nebo při kruhovém tréninku. Kdy je potřeba manipulovat s činkami a závažím. Přesto pokud jste spíše rekreační sportovec a jednou za čas se jdete svést na kolo, nebo proběhnout do lesa, sbírání odznáčků a porovnávání s přáteli může být velice zábavné.

Rozhodně nedoporučuji používat hodinky při nějakém kolektivním sportu, kde dochází k fyzickému kontaktu. Florbal, Hokej, Hokejbal, v některých případech i fotbal. Nejen že vystavujete hodinky zbytečně vysokému riziku poškození, ale i samotnými hodinkami pak můžete ublížit i vy někomu jinému. Nešikovně se oženete a rána hodinkami do nosu může pořádně zabolet. Pokud chcete opravdu hodinky na sport využívat, zvolte si sport, kde Vám nebudou překážet a nesnažte se je nosit za každou cenu. Hodinky mají sloužit Vám, ne Vy jim.

JAK ČASTO JE NUTNÉ APPLE WATCH NABÍJET?

Jak jsem již dříve zmiňoval, nikdy jsem hodinky nenosil a proto pro mě nebyl problém, že musím hodinky nabíjet. Beru to jako u iPhonu, každý večer ho píchnu do nabíječky a ráno vyrážím se 100% vstříc novému dni. Někdy se mi stane, že zapomenu dát Apple Watch na nabíječku, ale to nevadí. Výdrž baterie je v hodinkách (aspoň prozatím) lepší, než u iPhonu. Když bych se snažil hodinky využívat co nejméně, nezapínal bych aplikaci pro trénink nebo navigaci, klidně by mi hodinky vydrželi nabité i 3 dny.

Baterie u Apple Watch funguje na úplně stejném principu jako u iPhonu nebo MacBooku. Čím více ji budete vybíjet od 100% do 0% a vystavovat ji neobvyklým teplotním výkyvům, bude na baterii vytvářen čím dál větší tlak a kvalita baterie se bude více a více zhoršovat. Pokud jste ještě nečetli, jak se správně chovat k baterii ve Vašem iPhonu, nebo MacBooku, neváhejte a přečtěte si následující článek! 

JAK SE STARAT O BATERII V IPHONU, NEBO MACBOOKU?

Zaujal Vás článek? Chcete získávat užitečné rady častěji a nezmeškat žádnou slevu či akci? Sledujte nás také na INSTAGRAMU, nebo na FACEBOOKU!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz