Vyplatí se pořídit si nový iPhone SE 2020?

Po delší době od vydání si můžeme objektivně zhodnotit představení iPhonu SE 2020. Novinka rozdělila uživatele na dva tábory. Na ty, kteří nemohou iPhonu přijít na chuť a na ty, pro které je nový iPhone SE 2020 tím vysněným modelem. 

ZHODNOCENÍ NOVÉHO IPHONU SE 2020

Osobně používám od vydání iPhone 11 Pro, představení nového iPhonu SE 2020 ve mě tedy nevyvolalo příliš velké nadšení. Zprvu jsem považoval iPhone SE 2020 jako krok vedle. Postupem času jsem se setkával s novým iPhonem na kamenné prodejně, kam si chodilo pro tvrzená skla a ochranné kryty mnoho nadšených uživatelů, kteří se rádi podělili o svoje dočasné zkušenosti. Pochopil jsem, že nejsem cílová skupina, na kterou by se Apple iPhonem SE 2020 zaměřoval. Proto jsem zprvu nový iPhone většině lidem nedoporučoval. Doporučoval jsem ho spíše majitelům starších modelů, jako byl iPhone 6,6s nebo iPhone 7. Nyní bych ho ovšem doporučil i majitelům novějších modelů, jako je například iPhone 8 či iPhone X. V jeho těle se ukrývá vysoce výkonný procesor, který v kombinaci s kvalitním fotoaparátem a dostačujícím displejem, tvoří dokonalý telefon víceméně pro všechny uživatele za peníze, na které jsme u Apple nebyly zvyklý.

Fotoaparát získal oproti iPhonu 8 portrétní režim. Přestože hlavní kamera nemá žádné ohromné čísla v počtu megapixelů, vnitřní softwarové zpracování počet megapixelů hravě dožene a výsledné fotografie které z iPhonu SE 2020 lezou jsou vskutku nádherné. O plynulosti systému se ani nemusíme bavit. Nedokážu si představit, čím byste museli nový iPhone SE 2020 zatížit, aby se rychlost systému zpomalila, nebo došlo k zasekávání. (Možná kdybyste nainstalovali novou betu iOS 14, která trpí několika neduhy). Díky zvýšené kapacitě baterie si přijdou na své i náročnější uživatelé, kteří celý den na telefonu tvoří obsah pro sociální sítě. Většině uživatelů vydrží iPhone nabitý hravě celý den.

Jediné co bych novému iPhonu SE 2020 zpětně vytknul je designové zpracování. Myslím si, že přeci jenom v roce 2020 bychom si mohli zasloužit bezrámečkový displej, kdy technologii odemykání displeje pomocí čtečky otisku prstu nahradí čtečka obličeje, jako je tomu u vlajkových lodí. Ve výsledku je ale iPhone SE 2020 opravdu parádním telefonem za nízkou cenu.

RECENZE IPHONU SE 2020 Z KANÁLU RECENZE-CZ

TVRZENÁ SKLA NA NOVÝ IPHONE SE 2020

Pokud vás nový iPhone SE 2020 zaujal a rozhodli jste se pro jeho koupi, rozhodně nezapomínejte na jeho ochranu. iPhone je jak z přední, tak zadní části skleněný. Obě strany jsou tedy vysoce náchylné na poškození. Displej stejně jako u nových iPhonů 11, 11 Pro a 11 Pro Max disponuje měkčím a snadněji poškrábatelným sklem. Přestože tuto informaci společnost Apple nikde nepotvrdila, již párkrát jsem se setkat s den až dva starým iPhone SE 2020, který měl displej poškrábaný, jak kdyby ho někdo už rok používal. 

Tvrzené sklo iPhone SE 2020

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz